MuMa Dashboard
Terug naar lijst

Bimonthly Market News (op 15 februari 2024)

17/02/2024

Economische vooruitzichten

  • In zijn nieuwe economische vooruitzichten stelt het IMF zijn groeiprognoses voor de wereldeconomie naar boven bij, dankzij de goede gezondheid van de Amerikaanse economie en die van de opkomende landen. Volgens het IMF zal de groei in 2024 3,1% bedragen voor de wereldeconomie, 1,5% voor de geavanceerde landen en 4,1% voor de opkomende landen.
  • Het resultatenseizoen bereikt zijn hoogtepunt: 80% positieve verrassingen in de VS, vergeleken met slechts 47% in Europa.

Obligatiemarkten

  • Amerikaanse inflatie bedraagt 3,1% op jaarbasis, tegenover de 2,9% die de analisten verwacht hadden. De kerninflatie blijft onveranderd op 3,9%.
  • De obligatie-index Bloomberg Global Aggregate kromp in twee weken tijd met bijna 1,50%.

Aandelenmarkten

  • De aandelenmarkten blijven sterker stijgen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan dan in de eurozone: ongeveer +8% voor de S&P 500 en +4% voor de Euro Stoxx 50 sinds het begin van het jaar.
  • De resultaten van Tesla, een van de 7 best presterende aandelen in 2023, stelden analisten teleur. Het aandeel is sinds het begin van het jaar met 25% gedaald.

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. De toestemming die u geeft door op 'Akkoord' te klikken geldt voor alle websites van AG Insurance. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.

Meer weten